Alle brukerne i brann på Nødnett

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

Alle brukerne i brann på Nødnett

Onsdag 11.11 kl.11 tok 110-sentralen i Hammerfest og tilknyttede brannvesen i bruk Nødnett. Med det er brann den første nødetaten som offisielt har tatt i bruk Nødnett over hele landet.
  • Brann er den første nødetaten som offisielt har tatt i bruk Nødnett i hele landet. Foto: Cedric Archer

− I dag, 11.11 kl.11 tok brannvesenet og 110-sentralen for Finnmark offisielt i bruk Nødnett. Vi er siste brannregion i Norge som tar i bruk nettet, samtidig er vi den første nødetat som har tatt i bruk Nødnett over hele landet, var meldingen som gikk ut fra vakthavende operatør i Hammerfest, Jørn Eriksen, over det nye, digitale sambandet.

 

Både brannvesenet fra Vest- og Øst Finnmark responderte og gratulerte. I tillegg kom det gratulasjoner fra alarmsentralen i Moss, som var de første brukerne i brann på Nødnett.

 

− Gratulerer med dagen. Alarmsentral Brann Øst og brannvesenet i Østfold og Follo politidistrikt var de første som offisielt tok i bruk Nødnett den 10.juni 2010 kl. 10. I dag, 5 år, 5 måneder, 1 dag og 1 time etter ønsker vi dere velkommen på Nødnett. Omtrent 140 mil unna, hører vi dere klart og tydelig. 

 

En stor takk til prosjektgruppene

Det gjenstår enkelte deler av leveransen til kontrollrommene i Tromsø og Hammerfest, samt hele kontrollromsløsningen til Bodø, før hele Nødnettleveransen er komplett. Alarmsentralen i Bodø skal inn i nye lokaler, og det er valgt å ikke bruke tid eller ressurser på å implementere nytt kontrollrom i de nåværende lokalene.

 

− 110-sentralen er allikevel på Nødnett med sine radioterminaler. Ny sentral følger planen, og er forventet klar for Nødnett i april neste år, forteller Jon Are Pettersen, programleder for etatsinnføring i DNK.

 

Han retter samtidig en stor takk til prosjektgruppene for brann, rundt om i landet.

 

− De har gjort at vi ikke bare har et nasjonalt Nødnett, men også offisiell bruk av Nødnettet i hele landet.