428 kommuner informert om Nødnett

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

428 kommuner informert om Nødnett

I midten av september presenterte direktør Tor Helge Lyngstøl Nødnett for kommuneledelsen i Øst-Finnmark som var samlet på Stortinget. Alle landets 428 kommuner har dermed fått informasjon om Nødnett.
  • Direktør Tor Helge Lyngstøl presenterer Nødnett for kommuneledelsen i Øst-Finnmark. Foto: Ragnhild Lunde

Møteserien har pågått siden 2007, da var Oslo og kommunene i Akershus først ute. Helsedirektoratet, som er ansvarlig for innføringen i kommunehelsetjenesten, og Direktoratet for sammfunnssikerhet og beredskap, som er ansvarlig for innføring i brannvesenet har også vært med på møtene. Temaet på møtene har vært å gi informasjon om hva Nødnett er, status for utbyggingen og hvordan kommunene påvirkes. Erfaringen fra møtene er at publikum synes Nødnett er et interessant tema.

 

-Vi har møtt mange i kommunene med stort engasjement. Enten det dreier seg om dekning, kostander eller robusthet i Nødnett har de ikke vært redde for å stille spørsmål og si hva de mener forteller Lyngstøl. –Jeg synes det har vært veldig nyttig å få komme ut og fortelle hva Nødnett er og vise at vi på direktoratsnivå samarbeider for å gjøre innføringen i kommunene så smidig som mulig.

 

I tillegg til møter med kommuneledelsen i hele landet er det avholdt møter med alle fylkesmennene og radioplanmøter med fylkesberedskapssjefene i alle fylkene i fase 1-5.