Første brukere i brann på Nødnett!

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

Første brukere i brann på Nødnett!

Alarmsentral Brann Øst (ABØ) i Moss og tilknyttede brannvesen gikk torsdag 10. Juni 2010, kl 10.00, over fra analogt samband til det nye digitale nødnettet. Dette er en stor dag for Nødnett-prosjektet i og med at de første brukerne fra brann nå er inne på felles Nødnett.
  • Kontrollrom. Illustrasjonbilde: DNK

På 110-sentralen ble overgangen markert ved at en melding ble sendt ut over Nødnett til alle 14 tilknyttede brannvesen om at en nå går over til å bruke det nye nettet som operativt samband. Deretter ble hvert enkelt brannvesen kalt opp, og disse responderte ved å kvittere ut at meldingen var mottatt. Det er omtrent 500 brukere i brann som i dag tar i bruk nytt Nødnett.

ABØ har hatt en sentral rolle i innledende aktiviteter og er første sentral i brann som tar i bruk Nødnett. Alarmsentralen har planlagt og gjennomført egen prøvedrift og vært vertskap for felles prøvedriftsøvelse tidligere i vår. Det er en dyktig og entusiastisk gruppe medarbeidere som jobber ved 110-sentralen. De har vært aktive bidragsytere i Nødnett-prosjektet i lang tid blant annet ved å ha deltatt i å spesifisere løsningen og senere vært de første til å implementere og teste løsningen. Mye erfaring og kompetanse er dermed opparbeidet ved ABØ, noe som vil være nyttig for innføringen i brann videre.

I løpet av året planlegges det for at brannvesenene i Oslo, på Romerike, i Asker og Bærum og i Søndre Buskerud også tar i bruk Nødnett. Politiet bruker i dag Nødnett i alle seks politidistrikt som hører til første utbyggingstrinn. Om kort tid venter en at også de første brukerne i helsetjenesten vil ta i bruk felles Nødnett