Hedmark politidistrikt har tatt i bruk Nødnett.

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

Hedmark politidistrikt har tatt i bruk Nødnett.

Fredag 6. desember tok politiet i Hedmark politidistrikt i bruk Nødnett for fullt.
  • Politimester Tormod Bakke foretar første opprop over Nødnett. Foto: Kari-Anne Dobloug, Hedmark PDI

-Åpningen av Nødnett i Hedmark er en viktig milepæl for arbeidet med å bygge ut sambandet i hele landet, understreker prosjektdirektør i DNK Dagfinn Sjøvik. –Denne utvidelsen vil få stor betydning for beredskapen og sikkerheten; først og fremst lokalt, men også nasjonalt, understreker han.

 

Utenfor Hamar politihus foretok politimester Tormod Bakke det første oppkallet over Nødnett til operasjonssentralen og politipatruljene i distriktet. Tilbakemeldingene viste han de hørte han klart og tydelig.

 

-Våre ansatte som bruker det nye sambandet daglig kommer med gode tilbakemeldinger, de er svært positive til å ha fått et robust og avlyttingssikkert samband som har god dekning og høy talekvalitet, sier politimester Tormod Bakke.

 

-At våre ansatte har et arbeidsverktøy som er stabilt er viktig for deres egen sikkerhet, men også for at vi skal gjøre en god jobb med å skape trygghet for befolkningen, sier Bakke.

 

I tillegg til Hedmark politidistrikt, har også AMK Innlandet og Vestoppland politidistrikt tatt i bruk Nødnett i regionen.

 

I løpet av vinteren og våren vil alle de tre nødetatene i Hedmark og Oppland være brukere av Nødnett. Ved at alle nødetatene bruker Nødnett kan de enklere utveksle viktig informasjon ved ulykker eller alvorlige hendelser, slik at de er bedre forberedt og koordinert til oppgavene de skal løse sammen.