Langtidsplan nødvendig for nødkommunikasjon

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

Langtidsplan nødvendig for nødkommunikasjon

- Nødnett har blitt arbeidsverktøy nummer én mellom aktørene i nød- og beredskapskjeden i Norge, sier direktør i DNK, Tor Helge Lyngstøl . - Det er nå helt sentralt at alle som bidrar under kriser kommer inn i Nødnett.
  • - Samarbeid, ambisjoner, kunnskap, finansiering og gjennomføringsevne er viktige stikker nå, sier Lyngstøl.

Da Nødnett ble landsdekkende høsten 2015 fikk norske samfunnssikkerhets- og beredskapsaktører langt bedre forutsetninger. Nå kan beredskapsaktører i hele landet kommunisere i samme landsdekkende, sikrede mobilnett.

 

- Det er viktig å få mest mulig ut av investeringen og samtidig planlegge for de framtidige behovene som samfunnet har. Vi trenger en omforent langtidsplan for nød- og beredskapskommunikasjon i Norge som alle kan forholde seg til, sier Lyngstøl under åpning av Nødnettdagene i Trondheim i dag.

 

Brukerne må være trygge for at Nødnett må holdes tidsmessig. - Det vil blant annet bli behov for sikker mobil bredbåndskommunikasjon for samvirke og ledelse også i Norge, og dette gjelder hele beslutningskjeden, sier Lyngstøl.

 

Nødnettdagene med rundt 700 deltakere, fra et bredt spekter av den norske nød- og beredskapsfamilien, er årets viktigste møtepunkt for utveksling av idéer og erfaringer om nødkommunikasjon i Norge.