Motorola har overtatt totalansvaret

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

Motorola Solutions har overtatt totalansvaret for utbygging og drift av Nødnett

11. januar 2012 kunngjorde Motorola Solutions Inc. at de hadde inngått en avtale med Nokia Siemens Networks (NSN) om overføring av totalansvaret for utbygging og drift av Nødnett. Mandag kunngjorde selskapene at overføringen av ansvaret er sluttført.
  • Motorola radioterminal Foto: DNK

Fra nå av er Motorola Solutions Inc. statens avtalepart for bygging av Nødnett.

Motorola overtar totalansvaret for utbygging og drift av NødnettI desember 2006 signerte staten en kontrakt med Siemens AS om leveranse av Nødnett basert på teknologi fra Motorola. Kort tid etter kontraktsinngåelse slo Nokia og Siemens sammen sine nettverksdivisjoner, og selskapet NSN ble opprettet.

Overføring kunngjort i januar

NSN har over lenger tid gitt uttrykk for at Nødnett ikke er en del av selskapets kjernevirksomhet, og 11. januar 2012 ble det kunngjort at totalansvaret for utbygging og drift av Nødnett overføres til Motorola Solutions Inc. Siden den gang har avtalen blitt godkjent av staten, og overføringsprosessen har blitt gjennomført.

Mandag 27. februar kunngjorde de to selskapene at overføringen av ansvaret nå er sluttført, og at det fra nå av er Motorola Solutions som er statens avtalepart.

Utvider ansvaret

Avtalen går frem til 2026 og innebærer at 25 ansatte i Nokia Siemens Networks overføres til Motorola Solutions.

Motorola Solutions utvider dermed sitt ansvar fra å være teknologileverandør for TETRA-basert digital radiokommunikasjon i prosjektet, til å være hovedleverandør med totalansvar for utrulling og implementering.
Positivt for staten

- Nødnettsystemer er Motorolas kjernevirksomhet og vi ser derfor positivt på at Motorolas rolle i prosjektet nå utvides. Motorola har som leverandør av kjerneteknologien i Nødnett, vært sentral i prosjektet fra dag én. Dette er dermed ingen stor endring for staten, sier direktør Tor Helge Lyngstøl i Direktoratet for nødkommunikasjon.


Mediehenvendelser i saken formidles via Morten Ellingsen (kommunikasjonsrådgiver i direktoratets stab for samfunnskontakt og kommunikasjon), tlf. 40 84 22 06.