Nødnett fikk to TETRA awards-priser

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

Nødnett fikk to TETRA awards-priser

Etter at juryen hadde vurdert mer enn 40 innkomne bidrag til TETRA awards 2015, ble det klart at Nødnett stakk av med seieren i to priskategorier: prisen for samfunnssikkerhet, og prisen for beste miljøvennlige løsning.
  • Nødnett vant to priser i kåringen TETRA-awards. DNKs finske søsterorganisasjon Virveverkko vant også en pris. Foto: Gunnel Helmers, DNK

TETRA awards deles ut hvert år, og er et samarbeid mellom TETRA and Critical Communications Association og fagmagasinet TETRA Today. TETRA awards deles ut som en anerkjennelse på spesielt god bruk av TETRA-teknologien.

 

Leverandøren Motorola hadde meldt Nødnett på i konkurransen. Motorola har en turnkey-kontrakt for å bygge og drifte Nødnett frem til 2026. Den norske staten eier Nødnett, og DNK er satt til å håndtere dette eierskapet på vegne av Justisdepartementet.  

 

Nominasjonen til prisen i klassen for samfunnssikkerhet omhandler hele Nødnett, med omlag 2100 basestasjoner, IP-basert kjernenett og mange kontrollrom.  Her trakk juryen spesielt frem at TETRA Enhanced Data Service (TEDS) bygges i Norge.

 

Prisen i klassen for miljøvennlig TETRA gjelder en løsning for strømforsyning til basestasjoner i avsidesliggende områder, der man i tillegg til dieselaggregat også benytter solceller og brenselsceller. Ved hjelp av denne løsningen kan dieselforbruket kan bli merkbart lavere, og sårbarheten for utfall kan minskes i perioder da vind og vær gjør det vanskelig å nå inn til basestasjonen.  

 

TETRA er en teknologistandard som er spesialutviklet for rask og robust gruppekommunikasjon for nødetater, og andre organisasjoner og brukere med liknende behov. Prisen TETRA awards deles ut i syv ulike klasser.