Personsøker til bruk i Nødnett

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

Personsøker til bruk i Nødnett

Personsøkere inngår nå som et supplement i Nødnetts produktutvalg etter gjennomført anbudskonkurranse.
  • Personsøker Viper TME. Foto: Datamatik AS.

-Brukerne i Nødnett har uttrykt ønske om at personsøker skulle inngå i produktsortimentet som kan knyttes til Nødnett. Det sier markedsdirektør Jostein Hesthammer i Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK). På bakgrunn av dette har DNK i samarbeid med Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) gjennomført en anbudskonkurranse for TETRA-personsøkere til bruk i Nødnett.

 

Resultatene av evalueringen er nå ferdige, og vinneren av konkurransen ble Oelmann Elektronik GmbH, med produktet Viper TME.

 

DNK har inngått rammeavtale med Oelmann Elektronik GmbH for leveranse av personsøkere til Nødnett. Det vil kunne gjøres avrop på denne avtalen for bestilling av personsøkere til bruk i Nødnett. Kjøp av personsøker dekkes av den enkelte kunde.

 

-En forutsetning for å bruke personsøker i Nødnett er at den registreres sammen med en radioterminal som er registrert for bruk i Nødnett, eller i en ny bestilling. Abonnementsprisen for radioterminalen endres ikke selv om man velger å knytte en personsøker til abonnementet. En personsøker vil derfor ikke få et eget abonnement, understreker Jostein Hesthammer.

 

Forhandler for Oelmann Elektronik i Norge er Datamatik AS. Bestillingsskjema og priser på personsøkeren i henhold til rammeavtalen med DNK finnes på Datamatiks hjemmesider, og oppgis ved henvendelse til Datamatik på datamatik@datamatik.no.

 

Alle personsøkere til bruk i Nødnett skal i forkant av operativ bruk, programmeres av godkjent driftsorganisasjon. Kostnader forbundet med programmering og drift av personsøkerne vil bli fakturert kunden, som ved programmering av andre terminaler.