Politiet i Vestoppland har tatt Nødnett i bruk

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

Politiet i Vestoppland har tatt Nødnett i bruk

Onsdag 20. november har politiet i Vestoppland politidistrikt tatt Nødnett i bruk for fullt.
  • Politimester Johan Martin Welhaven foretar første opprop over Nødnett til stor interesse fra de fremmøtte. Foto: Dag Jørstad, SAMPOL.

- Nødnett har en stor verdi for oss og er viktig for å skape trygghet for befolkningen i Vestoppland, sier politimester Johan Martin Welhaven.

 

Politimesteren gleder seg over den operasjonelle støtten Nødnett gir mannskapene i distriktet.

 

- Nødnett bidrar med bedre koordinering av de oppgavene vi skal løse. Nødnett kan hjelpe oss med å spare tid og få rett personell med rett utstyr raskest mulig ut til en hendelse, fortsetter Welhaven.

 

Politidistriktet er først ute i området. I løpet av vinteren og våren skal alle drøyt 3000 nødetatsbrukere i Hedmark og Oppland fylke benytte Nødnett. Politiet har 450 brukere, brannvesenet har 1200, mens helsetjenesten har til sammen 1400 brukere av Nødnett i området.

 

- Vårt viktigste mål er at dere som brukere skal oppleve Nødnett som et godt og sikkert verktøy, understreker direktør Tor Helge Lyngstøl i Direktoratet for nødkommunikasjon.

Lyngstøl gratulerte politiet med dagen.

- Dette er en inspirerende dag for oss som arbeider med Nødnett. Dette er en viktig milepæl for Norges beredskap. Lykke til videre, avsluttet Lyngstøl.