Pris for norske-svensk grenseoverskridende nødkommunikasjon

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

Pris for norske-svensk grenseoverskridende nødkommunikasjon

Det norske Nødnett og det svenske Rakel har blitt tildelt prisen i den prestisjetunge kategorien "Best use of Critical Communication for Public Safety" .
  • Tor Helge Lyngstøl har vært pådriveren for å få dette til, og mottok utmerkelsen på vegne av DSB, MSB, Motorola Solutions og Airbus. Bilde: Marianne Storrøsten/DSB

  • Under konferansen ble også en intensjonsavtale om samarbeid mellom Norge, Sverige og Finland signert. Bilde: Marianne Storrøsten/DSB

Nødnett og Rakel er de to første nødnettene i verden som er koblet sammen. Hovedmålet er å sikre en effektiv og brukervennlig kommunikasjon over grensen, samt ved innsatser og oppdrag i nabolandet. Grenseoverskridende kommunikasjon har vært tilgjengelig for norske og svenske brukere siden 2017.

 

Utdelingen er en del av konferansen Critical Communications World (CCW 2018) som i år ble holdt i Berlin 15.-17. mai 2018.

 

Elleve dommere fra hele verden vurderer søknader i ni kategorier. Vinnerne er produkter, individer eller organisasjoner som bruker eller utvikler teknologien for kritisk kommunikasjon. I år har de mottatt rekordmange søknader, og konkurransen var spesielt tøff.