Viktig milepæl nådd i arbeidet for grenseoverskridende kommunikasjon

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

Viktig milepæl nådd i arbeidet for grenseoverskridende kommunikasjon

For å sikre radioterminaler til Nødnett som kan brukes på tvers av landegrenser har DNK denne uken sendt en formell forespørsel til leverandører av radioterminaler til Nødnett.
  • DNK har formelt bedt om programvare som gjør radioterminaler i stand til å kommunisere på tvers av landegrensene. Her fra øvelse Strømstad-Halden. Foto: Johan Eklund

  • Marianne Storrøsten i DNK er delprosjektleder for det norsk-svenske ISI-prosjektet. Foto: Katarina Averås.

Forespørselen, også kalt en Change Request, er for en endring i programvare som skal gjøre radioterminalene i stand til å kommunisere med brukere i andre nødnett og til å migrere til et fremmed nødnett (roaming).Spesifikasjonen som er utviklet i samarbeid med MSB i Sverige er unik i sitt slag. 


- Dette er en viktig milepæl i det norsk-svenske ISI-prosjektet, sier delprosjektleder i DNK, Marianne Storrøsten. 


Dette er første gang noen formelt ber om å få utviklet programvare for radioterminaler som kan gjøre nytte av forbindelsen mellom Rakel og Nødnett og som vil muliggjøre grenseoverskridende kommunikasjon og samvirke (basert på ISI-standarden i TETRA).


– Vi er stolte over å være de første i verden med denne forespørselen og  vi venter nå spent på responsen fra leverandørene, avslutter Storrøsten.