Endringer for transmisjonsprodukter

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

Endringer for transmisjonsprodukter

DSB leverer transmisjon for tale og datatrafikk til Nødnetts kontrollrom. Nå er nye produkter og priser fremforhandlet, og dette blir implementert i løpet av 2020.

Resultatet av forhandlingene er færre produkter og totalt sett rimeligere priser. Produktendringene gjelder:

Endringer i talelinjer

I opprinnelig avtale var det ulike priser for talelinjer avhengig av region/fase i utbygging av Nødnett. I stedet for syv priser for samme produkt har vi fått ett felles produkt med én pris for alle regioner. Endringen vil medføre en redusert månedspris for mange, men noen vil oppleve økt månedspris.

Endring i datalinjer

Produktene 2 og 4 Mbit/s utgår. Produktene leveres i dag ved bruk av gammel kobberlinjeteknologi og kan ikke oppgraderes. Heretter vil DSB tilby 6 Mbit/s datahastighet som minimum, hvilket innebærer at flere kunder må oppgradere sitt kontrollrom.

For kunder med 2 Mbit/s vil dette medføre noe høyere månedspris. For kunder med 4 Mbit/s vil månedsprisen gå ned. Funksjoner som ekstra kryptering og QoS (prioritering) er inkludert i de nye prisene.

Gjennomføring av endring i prisstruktur og oppgradering av datalinjer

Endringer av produkter og priser vil skje fortløpende gjennom 2020. DSB vil i samarbeid med etatenes driftsorganisasjoner planlegge og koordinere den praktiske gjennomføringen av endringene. Ta kontakt med din driftsorganisasjon for mer informasjon.

Her ligger de nye prisene for transmisjon til kontrollrom.

Varslingsbrev ble sendt 05.06.2020.