Motorola Solutions overtar leverandøransvaret

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

Motorola Solutions overtar leverandøransvaret for utbygging og drift av Nødnett.

Motorola Solutions Inc. har i dag annonsert at selskapet har inngått en avtale med Nokia Siemens Networks (NSN) om overføring av totalansvaret for utbygging og drift av Nødnett til Motorola.
  • Motorola radioterminal Foto: DNK

Positivt

- Nødnettsystemer er Motorolas kjernevirksomhet, og vi ser derfor positivt på at Motorolas rolle i prosjektet nå utvides, sier Tor Helge Lyngstøl i Direktoratet for nødkommunikasjon (DNK). Motorola har vært sentral i prosjektet fra dag én, som leverandør av kjerneteknologien i Nødnett. Dette er dermed ingen stor endring for staten.
I desember 2006 signerte staten en kontrakt med Siemens AS om leveranse av Nødnett basert på teknologi fra Motorola. Kort tid etter kontraktsinngåelse slo Nokia og Siemens sammen sine nettverksdivisjoner, og selskapet NSN ble opprettet.
NSN har over lenger tid gitt uttrykk for at Nødnett ikke er en del av selskapets kjernevirksomhet.

Fokus på fremdrift og kvalitet

- DNK fokuserer på at innføring og drift av Nødnett ikke skal påvirkes negativt av disse prosessene, sier Tor Helge Lyngstøl. Motorola er allerede godt inne i Nødnettprosjektet, og har i samarbeid med NSN og DNK bl.a. lagt ned mye arbeid i utarbeidelsen av planverk for den videre utbyggingen.

Avtalen forutsetter en godkjenning fra staten.