Program for Nødnettdagene 2020

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

Program for Nødnettdagene 2020

Nødnettdagene 2020 arrangeres 5.-6. mai, temaet er Nødnett - nå og i fremtiden. Her kan du lese mer om hva Nødnettdagene har å by på.

Oppdatert program ligger som pdf nederst på siden

Synes du det ser spennende ut? Meld deg på her

På Nødnettdagene 2020 vil det være programposter både for de som kjenner Nødnett godt og de som ikke har så mye erfaring med Nødnett. Vi legger opp til et variert program med flere paralleller hvor det blir mulig å velge temaer som du er interessert i. 

Det legges opp til pauser med tid til nettverksbygging og erfaringsutveksling, samt gode muligheter til å besøke utstillingen med aktuelle leverandører fra inn- og utland.

Årets konferansier er Selda Ekiz, fysiker og kjent som programleder i NRK. Hun skal lede oss gjennom to spennende og innholdsrike dager.

På programmet står blant annet disse temaene (med forbehold om endringer):

Inspirasjon og erfaringsdeling fra andre som bruker Nødnett

 • Hvordan løser man kommunikasjon når krisen inntreffer? Få høre om andres erfaringer fra virkelige hendelser som da jordraset i Jølster delte bygda i to.
 • Johan Ahlström er riskingenjör i Västerås kommune og vil gi oss innblikk i hvordan én kommune løser utfordringene de står ovenfor gjennom blant annet bruk av Rakel (det svenske nødnettet) og samarbeid med andre beredskapsaktører. Han vil tegne det store bildet om beredskap i Sverige og kommunens rolle i denne. Videre forteller han hvordan kommunen tenker samband og om deres utstrakte bruk av Rakel.
 • Samarbeid over grensene: I Norden har vi en unik tradisjon for samarbeid. Dette gjelder også innen nødkommunikasjon. På årets Nødnettdager får du innblikk i hvordan grenseoverskridende kommunikasjon har blitt brukt under hendelser i grenseområdene.

Teknologi og fremtid

 • Fremtidens Nødnett: hvor står vi nå og hva skjer videre? DSB har fått i oppdrag å utrede ulike konsepter. I denne sesjonen får du status i dette arbeidet, ved Tor Helge Lyngstøl i DSB.
 • Det snakkes mye om 5G, men hvor kritisk blir det egentlig for samfunnet? Olav Lysne, professor og direktør i SimulaMet har arbeidet med problemstillinger rundt digital sårbarhet i flere år, blant annet som leder av Lysne I-utvalget. På Nødnettdagene vil han dele sine betraktninger og erfaringer rundt temaet.
 • Nød- og beredskapskommunikasjon er i endring: Hvordan arbeides det med fremtidens nødkommunikasjon i andre land? Noen ligger foran Norge i løypa og vi har invitert representanter fra Finland og Storbritannia til å snakke om deres erfaringer og planer for fremtiden.
 • Nødnettdagene vil ha flere teknologirelaterte temaer både om teknologi som allerede er i bruk og teknologi som kan være aktuell å ta i bruk av nød- og beredskapsaktører i fremtiden. Det vil også være en sesjon om 5G bak hypen – hva er det egentlig?

For de som bruker Nødnett og ønsker påfyll, eller ikke kjenner Nødnett så godt:

 • Øvelse gjør mester: Hvordan øver vi med Nødnett? I denne sesjonen får innblikk i hvordan andre bruker øvelser aktivt for å holde Nødnett-kunnskapen ved like og tips til hvordan du kan tilrettelegge for dette i din organisasjon
 • Hva gjør du når det ikke er Nødnettdekning? I denne sesjonen får du en oppfriskning i bruk av gateway (praktisk/demo)
 • Informasjon om tjenester i Nødnett, som detaljerte dekningskart
 • En grunnleggende innføring i Nødnett er en programpost for de som ikke har så god kjennskap til Nødnett fra før

Vi arbeider fortsatt med finpussen av programmet. Programmet oppdateres løpende på denne siden, vil også bli sendt til påmeldte i forkant av arrangementet.