Radioterminaler til Frivillige Organisasjoners Redningsfaglige Forum

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

Radioterminaler til Frivillige Organisasjoners Redningsfaglige Forum

Resultatene etter anskaffelsen av radioterminaler til paraplyorganisasjonen Frivillige Organisasjoners Redningsfaglige Forum (FORF) er klare.
  • Foto: FORF

  • Markedsdirektør Jostein Hesthammar i Direktoratet for nødkommunikasjon

VHF Communications (VHF) vant konkurransen for radioterminalkategori A «lett håndholdt» med modellen STP9000 fra produsenten Sepura.

Motorola Solutions UK Ltd. (Motorola) vant konkurransen for radioterminalkategorien B «robust håndholdt» med modellen MTP3250 fra Motorola. 

TC Connect AS (TC Connect) vant konkurransen for radioterminalkategoriene
C, C1 og G «installerte radioterminaler til bil, skrivebord, båt mv.» med radioterminalmodellen MTM5400 fra produsenten Motorola. 

Alle de tre leverandørene som er tildelt rammeavtale om leveranse av radioterminaler i trinn 2 har altså vunnet deler av denne minikonkurransen.

–Dette er et viktig skritt på veien for å få de frivillige inn som brukere av Nødnett. De frivillige organisasjonene får nå flere terminaler slik at brukere kan anvende disse i områder der Nødnett er ferdig utbygd. Etter hvert kan radioterminalene tas i bruk i stadig nye deler av landet, sier markedsdirektør Jostein Hesthammar i Direktoratet for nødkommunikasjon.

Kontraktene gjelder leveranse til hele landet for organisasjonene Norske Alpine Redningsgrupper, Norsk Aeroklubbs flytjeneste, Rovernes Beredskapsgruppe og Norsk Radio Relæ Liga. For de øvrige organisasjonene i FORF gjelder leveransen i utgangspunktet fase 0, 1 og 2 i Nødnett-prosjektet.