Samhandling i fokus da Rogaland brann og redning tok i bruk Nødnett

Denne nettsiden benytter seg av cookies. Finn mer informasjon her.

Samhandling i fokus da Rogaland brann og redning tok i bruk Nødnett

-Øvelse, øvelse, øvelse! Det har skjedd en eksplosjon i bunkeren på SASIRO (Samfunnssikkerhetssenteret i Rogaland).
  • Alle de tre nødetatene bidro ved øvelsen ved Sanfunnssikkerhetssenteret i Rogaland. Foto: DNK

  • En ekplosjon var utgangspunktet for øvelsen. Foto:DNK

Slik starten øvelsen som markerte at Rogaland Brann og redning tok i bruk hovedleveransen av Nødnett 18. februar.Både politi og helse bidro på øvelsen for å vise hvordan blålysetatene kan kommunisere sammen både før og under en hendelse. – Et av Nødnetts viktigste resultater er muligheten for å samhandle effektivt på tvers av etatene, understreket Prosjektdirektør i DNK, Dagfinn Sjøvik. – Dette så vi et godt eksempel på her i dag.

Den faktiske overgangen ble markert klokken 12:00 gjennom at brann- og redningssjefen, Henry Ove Berg, blåste i et varslingshorn og at den lokale prosjektledelsen overrakte symbolske radioterminaler til de som nå skal bruke Nødnett i sitt daglige virke. -Nå har vi tatt i bruk ny teknologi som ser ut til å fungere veldig godt. Teknologien er bedre, det er klarere lyd og mindre dødsoner, fortalte Berg til NRK Rogaland.

Prosjektleder for innføringsprosjektet for brann i DNK, Dag Erik Lauritzen gratulerte alle involverte: - Dette er en viktig dag for alle Nødnett-brukere i området, men også for innbyggerne. Et enormt arbeid og engasjement er blitt lagt ned i det regionale prosjektet, noe som har ført til at innføringsprosjektet har blitt svært godt gjennomført.

Politiet i Rogaland tok i bruk Nødnett i desember 2014 og helsetjenesten skal etter planen ta i bruk Nødnett i løpet av våren.